Kriebelkist

Spelenderwijs masseren bevordert de harmonie en geeft meer rust en ontspanning binnen een groep. De ervaringen uit landen als Zweden en Denemarken leren ons dat hierdoor naast onderling respect, concentratie en leervermogen verbeteren. Kinderen worden bewust van wat een positieve aanraking kan doen met jezelf en de ander en leren elkaars grenzen ervaren en respecteren. Dit maakt dat zij elkaar op een andere manier leren kennen en dus ook anders met elkaar zullen omgaan. Uit onderzoek is gebleken dat de onderlinge verbondenheid wordt vergroot en pestgedrag afneemt.

In deze cursus worden eenvoudige massagetechnieken op veilige en effectieve wijze gecombineerd met spel, liedjes of verhalen, waarbij kinderen elkaar over de kleding heen masseren.
Het programma bestaat naast onderlinge massagespelletjes uit yogamassage, massage op de stoel, zelfmassage, tast (-zintuig) spelletjes, massage a.h.v. materialen en het werken met klank. 
Er wordt geleerd om massagevormen zorgvuldig en leeftijdsgericht op te bouwen en in te bedden in een groepssituatie voor peuter- tot en met tienerleeftijd.

http://www.touchingchildcare.nl